Rapport Junior SM

Då är årets Junior SM i brottning avgjort Arboga brottargymnasium hade anmält 13 brottare till denna tävling men tyvärr så fick vi två återbud på grund av sjukdomar så det var en hungrig trupp på 11 brottare som åkte ner till Varberg för att göra upp om medaljerna. Truppen var fördelad på 5 tjejer och 6 killar.

Den av våra elever som lyckades allra bäst att pricka in formen till detta mästerskap var Carl Ågren HT 1 som ställde upp i tävlingarnas största vikt 66kg som hade 19deltagare från hela Sverige. Carl gick till final genom fem mycket klara segrar på sin sida i vikten och bara släppa tre poäng samtidigt som han tagit 44 poäng under dessa matcher. I finalen ställdes han mot hemmafavoriten André Isberg Varbergs Bois och detta visste vi skulle bli en tuff match då André är en mycket teknisk brottare. Dom har tidigare möts under årets i Robban Cup och där förlorade Carl med klara 9-0 efter en mycket fartfylld match av André med många fina kast. Matchen startade mycket fartfylld då situationerna avbytte varandra utan att det utdelades några poäng under de första minuterna. Efter ca två minuts brottning slår Carl en konstmara och tar ledningen med 2-0. Så ställningen i paus är nu 2-0 till Carl. I den andra perioden ökar André tempot och detta utnyttjar Carl genom ett perfekt utfört dyk på livet sätter honom i brygga och får ytterligare 4 poäng vilket ger en ledning med 6-0. André forcerar ytterligare vilket Carl utnyttjar på bästa sätt genom att trycka ut honom två gånger och lyckas få två poäng till vilket gör ställning till o intagna 8-0 vilket är det samma som tekniks fall och matchen bryts då efter 4,28 och Carl kan jubla ut sin glädje över att vara Svensk Junior Mästare 2015. Stort Grattis Carl
DSC_0125
Carl Ågren jublar ut din sin glädje som svensk Mästare
DSC_0134
Carl Ågrens prispall

De andra av våra elever som fick framskjutna placeringar var Lydia Åkesson SA1, Angelica Lindbäck VO2 Ullvi och Linnéa Renfors HT1 som alla slutade på en fjärde plats under denna turnering efter många hårda och tuffa matcher.

Övriga från gymnasiet som deltog var Louise Fredriksson NA3, Anton Carlsson SA1, David Säll NA2, Tim Gustavsson HA2, Måns Lindgren BA1 Ullvi, Kai Laitinen RL 3 Ullvi och Anton Valapuro EE2 Ullvi. Alla dessa kämpade mycket väl men nåde tyvärr inte ända fram denna gång utan får träna på så kommer framgångarna även för er under nästa års mästerskap. Detta är vi som tränare övertygade om då vi har en mycket ung trupp och alla har flera år kvar som junior.

Tränarna.

Patrik och Jonas

Här kommer lite Action bilder från tävlingen
DavidDavid 2
David vänder situationen mot Johan Karlsson Västerås BK
LydiaLydia 2
Nu tar vi poängen Lydia men vad hände jag skulle ju ha denna poäng mot Ida Gjikokaj Huskvarna AIK
LouiseLouise 2
Se upp nu Louise dyket kommer från Johanna Lindborg HBG Wrestling Team
KaiKai 2
Nu skall ha få flyga Kai lyfter Adrian Rossel Väsby BK
CarlCarl 2
Nu skall han med på rullningen ja där kom poängen till Carl mot Kristijan Peshko Huddinge BK
LinneaLinnea 2
Nu skall hon runt i brygga Linnéa mot Malin Ahnbo Mölndals BK
TimTim 2
Nu skall han med på maran nej vad hände Tim det blev inga poäng mot Emil Johansson BK Snar
CarlCarl2
Carl3Carl 4
Tvåan kom, fyran kom, ettan kom och återigen kom ettan och saken var klar 8-0 till Carl mot André Isberg Varbergs Bois. Vilket gör att Carl blir svensk Junior Mästare