INTERNAT BROTTARBACKEN

Eleverna bor tillsammans på internatet Brottarbacken som bedrivs av Arboga kommuns bostadsbolag ABO tillsammans med Vasagymnasiet. Internatet ligger i ett hyreshus på promenadavstånd från skola, träningslokal och centrum (Västermovägen 12 C, 732 49 Arboga).

Internatet består av 2st korridorer med 8st resp. 7st rum i vardera. Till varje korridor hör ett gemensamhetsutrymme samt kök. Elevernas privata rum är möblerade med säng, byrå, skrivbord och stol. Varje rum har dusch, toalett och trinettkök. (2 st. spisplattor, diskbänk, kyl). Rummen har även internet uppkoppling och TV-uttag (för kanalerna 1an, 2an och 4an).

På internatet arbetar två föreståndare som stöd för eleverna. Föreståndarna ordnar frukost och middag alla skoldagar, för de elever som önskar, mot en kostnad på 600 kr per månad. Föreståndarna är ett vuxenstöd för eleverna och också de som bl.a. sjukanmäler eleverna vid behov.

Hyreskontrakt skrivs med ABO på 10 månader/läsår mot en kostnad på 2810 kr per månad. Blir du som elev antagen hos oss är du garanterad inackorderingstillägg från din hemkommun, vilket enbart gäller RIG.