Rapport JSM 2022

Ja nu kan vi återigen sammanfatta ett mycket framgångsrikt Junior SM för våra elever vid Arboga RIG. Fredagen den 25 mars startade vi vår resa mot Falköping där årets Junior SM skulle avgöras under helgen den 26–27 mars vi hade med oss 6 tjejer och 6 killar till denna tävling. Då man valt att ha med alla stilarna på ett och samma SM arrangemang så var det ju tävlingar i både grekromersk stil och fristil för killarna och för tjejerna var det som vanligt bara fristil. Våra elever visade verkligen på mycket bra brottningar turneringen rakt igen. Då vi sammanlagt fick med oss 13st medaljer till Arboga genom 2st Guld, 4st Silver och 7st Bronsmedaljer.
De som lyckades allra bäst under detta mästerskap var Isac Rydberg 65kg och Charlie Sand 92kg som fick med sig varsin Guldmedalj i sina viktklasser i fristil. Silver blev det genom Matilda Jarding 53kg, Ella Martinsson 72kg, Mark Loitto 61kg fristil och Elias Mikko 74kg fristil. Brons blev det till Ina Jansson 50kg, Selma Nord 62kg, Mark Loitto 60kg grekromersk, Isac Rydberg 63kg grekromers, Vilhelm Larsson 82kg grekromersk, Charlie Sand 87kg grekromersk och Sebastian Berggren Nygren 97kg grekromersk. Sedan fick vi även två fjärde platser genom Emelie Sand i 65kg och David Kuszli 70kg fristil.
Alla eleverna har verkligen krigat och visat att vi är på rätt väg med vår träning och vi kan se en stor utveckling från alla så nu är det bara och träna vidare och satsa mot nya mål nu under våren då det kommer fler viktiga tävlingar lite längre fram men det får vi återkomma med nya rapporter om senare.
Vi vill också passa på och tacka Falköpings ABK för ett mycket bra och trevligt arrangemang under detta mästerskap.
Så på återseende och ett
STORT GRATTIS TILL ALLA MEDALJÖRERNA.
Två Stolta tränare för denna grupp